1500 kilometer ut fra Lisboa I Portugal ligger øygruppen Azorene. Idyllisk, med hav så langt øyet kan se. De ni øyene er verdt et besøk. Du kommer til å bli imponert av den rene og billedskjønne naturen, av vulkanene, seilbåtene – og ikke minst av den svært imøtekommende befolkningen.

seil_azorene01_lite Sao Miguel

For oss var det å bade i de vulkanske kildene i Furnas et av høydepunktene med Axorene. Regnskogen i Furnas gav en stemning vi ikke har opplevd noen andre steder.

Erik Thime i Rogalands Avis serverte sine lesere følgende beskrivelse: ”En kan bli religiøs av mindre!”

En meget dekkende beskrivelse av følelsen vi fikk etter å ha besøkt et av naturens undere.

havn_azorene_lite Lagao das sete Citades

Du tror det ikke før du får se det! Utsikten over de to tvillingsjøene slår deg nesten I bakken! Dette må du få med deg. Historien er kort fortalt slik: Blåøyd prinsesse som ikke får grønnøyd gjeter. Tårene til disse er blitt til to innsjøer; en blå og en grønn.

Synsinntrykket gir deg garantert ståpels!

Faial

Et must for seilere som skal krysse Atlanteren. I Horta møtes seilere fra hele verden, også fra Norge. Et kjempefint sted å stoppe for å ta en pause på overfarten. I så fall må du innom Café Sport, som er kjent verden over blant havseilerne. Når du først kommer til Faial, blir det vanskelig å dra derfra.

Folket

Turistmyndighetene har satt klare begrensninger hva antall turister angår, og dette gjør at du slipper å gå I kø rundt på øyene. Turistene som kommer til Azorene er nysgjerrige, og befolkningen det samme. Du kommer lett i kontakt med dem.

kafe_azorene01_litePrisene

Fryd deg over prisnivået. Vi hadde stor glede over å regne på hva en øl kostet på de forskjellige plassene. Den dyreste ølen fant vi på flyplassen i Lisboa. 18 kroner fikk oss til å føle oss ”robbet”. På Azorene fikk du samme pils til en tredel av prisen.

kafe_azorene02_liteMaten

Liker du ikke fisk? Vel, etter å ha vært på Azorene kommer du nok til å gjøre det. Fiskerettene er mange og velsmakende, og selv folk som spiser mest kjøtt må innrømme at fiskerettene satt som støpt. Du får fisk til en billig penge på gode fiskerestauranter. Kjøttrettene er også mange, og prisnivået er forholdsvis lavt.